Zoals mooi en luxe wonen is bedoeld
Verbouwen badkamer hoe pak je dat aan
Verbouwen badkamer hoe pak je dat aan

Verbouwen badkamer hoe pak je dat aan

Ben je net verhuisd of staat er een verbouwing van de badkamer gepland? Dan zijn er veel dingen waar rekening mee gehouden moeten worden. De badkamer is een plek waar je dagelijks veel komt. Van de ochtend, middag en avondrituelen. Het is een plek dat zeker niet onbelangrijk is in een woning. Vooral wanneer je ergens net bent komen te wonen, of juist gewoon enorme behoefte hebt om de badkamer een nieuwe look te geven, is het belangrijk dat je het stap voor stap aanpakt. Hoe je dat exact doet, vertellen wij jou in dit artikel. 

Maak een goed plan 

Ten eerste is het erg belangrijk om te beginnen met het maken van een plan. In dit plan beschrijf je goed in hoeverre de badkamer gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld: wanneer wil je dit uitvoeren, ga je het uitbesteden of doe je het zelf, wie komen je allemaal helpen?  

Bepaal budget 

Vervolgens is budget een heel belangrijk onderwerp van het plan en kijk je naar hoeveel euro je maximaal wilt investeren in een nieuwe badkamer. Een badkamer plaatsen of renoveren kost behoorlijk wat geld. Zeker wanneer je het er mooi uit wil laten zien en ook nog eens een dure smaak hebt. Wees verstandig en kijk op basis van jouw budget wat er allemaal mogelijk is. Het is niet de bedoeling dat je jezelf in de financiële problemen werkt.  

Inrichting 

Wanneer je ongeveer weet wat je maximale budget wordt, is het tijd om te bekijken wat je er allemaal in wil hebben zitten. Ben jij iemand die graag in bad zit? Of wil je een zo ruim mogelijke douche hebben met watervalkraan? Moet er ook een toilet inkomen te zitten en hoeveel wasbakken wil je hebben? Dit zijn enkel een paar voorbeelden die meespelen bij het bepalen van de inrichting. Nu denk je: “vloertegels badkamer? Welke type en kleur ga ik voor”? Misschien wil je juist wel alles in de bijpassende kleuren van de keuken. Heb je nog inspiratietips nodig voor de keuken? Kijk dan voor: wandtegels keuken, dan moet er altijd wel variant bij zitten die aansluit op jouw smaak.