Zoals mooi en luxe wonen is bedoeld
Tips voor het uitzoeken van een deur
Tips voor het uitzoeken van een deur

Tips voor het uitzoeken van een deur

De kracht van de juiste binnendeur of tuindeuren wordt nog wel eens onderschat. Bij een bezoek aan een huis  zijn de binnendeuren natuurlijk niet het eerste wat je bewondert, zolang ze maar in positieve zin opvallen. Deuren hebben een grote invloed op de sfeer van een huis. Je kunt je voorstellen dat een huis met gesloten binnendeuren iets compacter lijkt dan een huis met glazen deuren. Het geeft een ruimtelijker gevoel en laat de zon prachtig door de kamers schijnen. Niet alle kamers hebben een binnendeur nodig en niet alle binnendeuren zijn geschikt voor elke kamer. Zo kun je bijvoorbeeld de studeerkamer  helemaal  afsluiten, terwijl je wilt dat gasten vanuit de woonkamer de keuken in kunnen kijken.

Ga voor kwaliteit en afwerking bij nieuwe voordeuren

Er zijn twee factoren bij het kiezen van voordeuren: kwaliteit en afwerking. Laten we eerst eens kijken naar de kwaliteit van de binnendeuren. Dit wordt nog wel vaak aangeduid met het bepaald hoeveelheid sterren. Een enkel sterretje geeft aan dat je een eenvoudige deur voor je hebt liggen. Deze deur heeft een honingraat inleg. Het tweesterren deur ontwerp is iets gedetailleerder en heeft ook een honingraat inleg. De deuren van de hoogste kwaliteit krijgen drie sterren. Dit betekent dat ze in een traditionele stijl zijn gemaakt en scharnierend en massief of volledig afgebroken zijn. Hoe meer sterren, hoe duurder de deur natuurlijk is. Je zult dus zelf goed moeten afwegen hoeveel geld je wilt neerleggen voor welke kwaliteit voordeuren.

Tuindeuren met een prachtige kleur

Zelf de exacte kleur van de nieuwe binnendeuren bepalen? Ook dit is natuurlijk mogelijk! Wil je hoogwaardige binnendeuren die je in de juiste kleur geleverd wilt hebben? Dat kan! Wil je de deuren gebruiksklaar? Kies dan voor kant-en-klare binnendeuren. De afwerking van deze tuindeuren zul je dus goed moeten navragen bij de specialist, zodat je er zeker van bent dat je niet voor verrassingen komt te staan. Het is vaak wel verstandig om voor een deur te gaan die al is geprimed. Het enige wat je hoeft te doen is deze deuren te zandstralen en ze vervolgens in de gewenste kleur te schilderen.

Looks zijn belangrijk, maar niet het allerbelangrijkst

Woondecoratie hangt af van je smaak en stijl. We begrijpen dat het ontwerp van jouw nieuwe voordeuren daarom het belangrijkst is. Deuren moeten passen bij je huis en opgaan in het interieur. Wij raden je echter aan om ook op de kwaliteit en afwerking van de deur te letten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Zo weet je zeker dat je een deur kiest die aan al jouw wensen voldoet. Kijk dus verder dan alleen het uiterlijk van de deur!