Zoals mooi en luxe wonen is bedoeld
Tips van mijn oma voor de mooiste tuin
Tips van mijn oma voor de mooiste tuin

Tips van mijn oma voor de mooiste tuin

Heb je je ooit afgevraagd hoe je grootmoeder zo’n weelderige bloemen- en moestuin had? Je hebt er destijds waarschijnlijk niet veel over nagedacht, maar herinner je altijd dat ze tijd doorbracht in haar tuin; planten en bloemen op zo’n bijzondere manier neerleggen. Nu zou je waarschijnlijk willen dat je aantekeningen had gemaakt.

Een ambacht van de tuin dat de weg kwijt is in het huidige gebruik van chemicaliën en stof, zijn de beproefde methoden die zestig jaar geleden werden gebruikt. Het is waar dat er meer tijd en zorg werd besteed aan de kunst van het tuinieren, maar er was ook nogal wat gedetailleerde planning in het plantseizoen.

Neem bijvoorbeeld gezelschapsplanten.

Er zijn veel verschillende soorten kruiden, heesters en bloemen die samenwerken als metgezellen om insecten weg te houden van uw tuin.

De kans is groot dat je grootmoeder een grote verscheidenheid aan goudsbloemen had die grenzend aan of heel dicht bij haar bloemen- of moestuin stonden. Goudsbloemen hebben de reputatie verschillende soorten insecten weg te jagen die de gezondheid van bladeren op planten verstoren. Muggen, aspergekevers, nematoden en tomatenhoornwormen hebben allemaal een hekel aan de geur en smaak van goudsbloemen. Goudsbloemen zijn misschien niet de meest aangename geur van bloemen, maar ze doen het zeker.

De felgele knoppen op de boerenwormkruid hebben een verwoestend effect op ongedierte.

Ooit gebruikt voor het conserveren van lijken vanwege zijn krachtige karakter van duurzaamheid wanneer het gedroogd is, bevat het ook dodelijke looizuren. Moeilijk te geloven dat zo’n heldere, aangename bloem zulke eigenschappen kan hebben, het zal je tuin verlossen van mieren, Japanse kevers, squashbeestjes en kevers.

Kruiden kunnen ook een rol spelen bij het afschrikken van ongedierte wanneer ze in een gezelschapsgroep worden gebruikt.

Mierikswortel is ideaal als je aardappelen wilt planten en aardappelbeestjes schuwen dit kruid. Muggen kunnen niet tegen de geur van basilicum en rozemarijn en munt is ook een prima keuze voor het verjagen van koolmotten.

Een ding dat je je misschien herinnert dat je in oma’s tuin hebt gezien na een lekkere regenbui, waren tonnen en tonnen regenwormen. Dit was geen ongeluk. Alles heeft een doel en het doel van de regenworm is om voortdurend te draaien en de grond te voorzien van de broodnodige zuurstof. Er kunnen wel een miljoen regenwormen aan het werk zijn in een hectare grond die in beweging is en slijm vrijgeeft dat rijk is aan zuurstof.