Zoals mooi en luxe wonen is bedoeld
Makelaar Amsterdam Noord – kan zo’n aankoopmakelaar je ‘droom’ betaalbaar krijgen?
Makelaar Amsterdam Noord – kan zo’n aankoopmakelaar je ‘droom’ betaalbaar krijgen?

Makelaar Amsterdam Noord – kan zo’n aankoopmakelaar je ‘droom’ betaalbaar krijgen?

Amsterdam-noord hoort onbetwist bij de opkomende stadsdelen van Amsterdam. Bijna iedereen wil hier graag wonen. Komt dat door de sfeer die er is neergezet, door het groene noorderpark, het altijd bruisende winkelcentrum of de lange rijen met schitterende appartementen? Alles tezamen is er de indruk dat je hier in mondaine allure kunt wonen; met dan toch wel weer die heerlijke Amsterdamse, nuchtere charme. Die je vooral proeft in trendy wijken, een ideaal neerstrijkgebied voor terrasliefhebbers. Amsterdam-Noord lijkt ongeveer alles te hebben; behalve wellicht goedkope woningen hoewel een goede makelaar Amsterdam Noord dat nog wel eens weet te relativeren.

Voorkennis geeft voordeel

Want tussen al die villa’s en chique burgerhuizen komt zo nu en dan een diamantje te koop. Waar een gespecialiseerde makelaar Amsterdam Noord allang lucht van heeft gekregen maar waar Funda nog niets van weet. Je komt in Zuid nergens met een budget van een kleine twee ton. Maar mocht je iets gefortuneerder zijn, dan is het verstandig om een in Noord bedreven makelaar in de arm te nemen. Die weet tussen de panden in Amsterdamse Schoolstijl soms prachtige onderkomens voor je te vinden, op steenworp afstand van de winkel naast het net nieuwe metrostation of al die leuke eettentjes in de buurt van de bioscoop. Een ervaren makelaar weet wat er te halen valt in het prachtige Amsterdam-Noord..

Een makelaar Amsterdam Noord grossiert vaak in groen wonen

Wonen in Noord is ook wonen bij nabij stadsgroen. Het Noroderpark neemt het voortouw maar ook wijken zelf mogen er zijn. Met kinderen of met huisdieren woon je in zo’n stukje boomrijk Amsterdam echt op topniveau. Je winkelt er ook op niveau, bijvoorbeeld in het gloednieuwe winkelcentrum of bij  de altijd gezellige IJ-hallen. Amsterdam-Noord is zowel met de eigen auto als met het openbaar vervoer heel goed ontsloten. Wil je naar het centrum, dan kun je kiezen: metro, tram of bus.

De makelaar Amsterdam Noord kan problemen voorkomen

Vooral in een complexe woningmarkt als die van Amsterdam kun je hulp goed gebruiken als je overweegt een woning te kopen in de hoofdstad. En vooral in Zuid! Dit stadsdeel mag dan wel prachtig wonen beloven, alleen is de huizenvoorraad vaak wel vooroorlogs. Dat heeft zijn charme maar met de tijd komen wel gebreken. De makelaar is goed op de hoogte van zaken waar je op bedacht moet zijn met oudere woningen. Woningeigenaren zijn niet voor niets niet dol op funderingsonderzoek. Voor de koper van een woning is juist in Amsterdam zo’n onderzoek wel van belang. Een aankoopmakelaar kan met zijn bouwtechnische ervaring hierbij ondersteunen.

Erfpacht brengt risico’s met zich mee

De aankoopmakelaar kent ook de ins en outs van iets dat in heel Amsterdam speelt: het vraagstuk van de erfpacht. Zo’n 85% van alle Amsterdamse woningen zijn in erfpacht uitgegeven. Kopers willen de erfpacht nog wel eens niet meenemen in hun aankoopbeslissing. De makelaar Amsterdam Noord denkt daar anders over. Die kan de risico’s in kaart voor je brengen en die zelfs naar de verkoper toespelen om nog iets van die hoge vraagprijs af te halen.

Is noord toch niks voor jou? Geen zorgen dan kan makelaar Amsterdam West een optie zijn.