Zoals mooi en luxe wonen is bedoeld
Lees hier hoe je jouw thuiskantoor tiptop in orde maakt!
Lees hier hoe je jouw thuiskantoor tiptop in orde maakt!

Lees hier hoe je jouw thuiskantoor tiptop in orde maakt!

Heb jij een kantoorbaan en moet je vanwege de corona maatregelen ook thuiswerken? Dan is het belangrijk dat je thuis zonder problemen jouw werk kan verrichten. Thuis hebben we al genoeg afleiding. Door de kinderen, pakketjes die bezorgd worden, wasjes die moeten worden gedraaid. Daar omheen moet er natuurlijk ook nog gewerkt worden. Wij hebben in deze blog een aantal tips op een rijtje gezet die positieve invloed hebben op jouw thuiswerkdag! 

Zorg voor een aparte ruimte 

Door het virus worden we geforceerd thuis te werken. Hier zitten voor- en nadelen aan verbonden. Een voordeel is dat je bijvoorbeeld langer in bed kan blijven liggen aangezien je niet met de auto of een ander vervoersmiddel naar het werk hoeft te rijden. Daarentegen zijn er thuis wel veel afleidingsfactoren. Het is daarom belangrijk om jouw kantoor in een aparte ruimte in te richten. Dit zorgt er voor dat je minder snel wordt geprikkeld door de dingen die om je heen gebeuren.  

Juiste meubels 

De juiste meubels is zeker niet onbelangrijk wanneer je jouw thuiskantoor helemaal goed in orde wilt hebben. Of je nou iemand bent die ineen aparte ruimte zijn of haar kantoor wilt hebben of dat je het juist heerlijk vindt in een ruimte te werken waar om je heen juist veel gebeurt, meubels zijn van essentieel belang. Een geschikt bureau met een ladeblok waar alles goed op past. Denk maar aan de computer met wellicht wel een extra monitor. Een ergonomische bureaustoel is ook zeker niet onbelangrijk. Niemand zit te wachten op rugklachten. Dus het zitten op een keukenstoel is zeker niet aan te raden om ruim acht tot negen uur op te werken. We vragen al te veel van ons lichaam in ons drukke leven.  

Tip! Sponseert jouw werk geen kantoormeubelen? Dan hoef je ook niet persé gloednieuwe meubelen aan te schaffen. Er zijn gelukkig genoeg gebruikte kantoormeubelen die perfect voldoen aan alle eisen en wensen voor een optimale werkdag.  

Energierekening 

Door het thuiswerken besteden we nog meer tijd door thuis dan normaal. Dit zorgt er voor dat de energierekening van jouw woning ook hoger wordt. Houdt er dus goed rekening mee dat meer elektrische apparaten en de verwarming die langer aanstaat, invloed heeft op de maandelijkse lasten.