Zoals mooi en luxe wonen is bedoeld
Kiezen uit verschillende Overkappingen
Kiezen uit verschillende Overkappingen

Kiezen uit verschillende Overkappingen

Als je gaat kijken naar overkappingen, dan zul je ontdekken dat er heel veel keuze is. Met een overkapping kun je de ruimte in je tuin betrekken bij je huis en in weer en wind buiten zitten. Voor veel mensen is dat een feest.  In dit artikel vertellen we je alles over de verschillende mogelijkheden en de verschillende modellen. Daarmee maken we het jou gemakkelijk om de juiste keuze te maken en van je buitenruimte een waar paradijs te maken. Lees dus snel verder en ontdek de ultieme bedekking voor jouw tuin.

Lamellendaken

Eén van de mogelijkheden van overkappingen is een lamellendak. Hiermee krijg je het beste van twee werelden. Je kunt als je van de zon wilt genieten het dak helemaal open schuiven zodat je kunt genieten van de warmte die er is. Ben je klaar met zonnen en heb je behoefte aan schaduw dan draai de lamellen heel makkelijk weer dicht. Je kunt het dak kantelen en geeft jezelf de mogelijkheid om nog meer op je terras te zijn. Lamellendaken kunnen op maat gemaakt worden zodat ze precies passen bij de ruimte die je hebt.

Serre en glazen overkappingen

Dan zijn er de serre en glazen overkappingen als mogelijkheid. Daarmee creëer je een extra kamer aan je huis. Een heerlijke tuinkamer waar het heerlijk toeven is onder alle weersomstandigheden. Zo wordt je huis ineens een stuk groter en betrek je de tuin meer bij je leefruimte. Met een aluminium terrasoverkapping kun je het hele jaar genieten van je tuin. En met een glazen schuifwand maak je een mooi buitenverblijf waar je elke dag kunt zitten. Of het nu nat is of droog, koud of warm. In de tuinkamer zit je altijd comfortabel.

Pergola’s en vouwdaken

Pergola’s en vouwdaken zijn overkappingen die met name gericht zijn op de bedekking van een ruimte aan de bovenkant. Daarmee heb je geen last meer van de weersomstandigheden en heb je altijd een plek om buiten te zitten. Het geeft je huis een feestelijke aanblik en nodigt uit om langer buiten te genieten van de natuur en de goede dingen van het leven. Je kiest zelf of je de bedekking open zet of dicht doet en bepaalt zo of je zon of schaduw binnen laat komen. Deze optie is goedkoper dan een volledige serre aan je huis laten bouwen. Met een heater kun je ook in de winter behaaglijk buiten zitten.

Schaduwdoeken als overkappingen

De simpelste mogelijkheid op het gebied van overkappingen zijn de schaduwdoeken. Je hebt er geen zware constructies voor nodig en je bent heel flexibel in het gebruik van de doeken. De doeken zijn in allerlei modellen te krijgen en je kunt ze op allerlei manier gebruiken. Zo kun je een doek gebruiken om in de schaduw te kunnen zitten of eten. Je kunt er ook voor kiezen om een zwembad wat meer in de schaduw te zetten. Wil je je kleintje in de zandbak laten spelen zonder te verbranden door de zon? Hang het doek dan boven de buitenspeelruimte van je kind. Een schaduwdoek is ook ideaal als partytent als je een feestje hebt. Met wat sfeerverlichting maak je van je tuin een echte feestlocatie.