Zoals mooi en luxe wonen is bedoeld
Zwevend tv meubel als vergroting van je woonruimte
Zwevend tv meubel als vergroting van je woonruimte

Zwevend tv meubel als vergroting van je woonruimte

De naam zegt het eigenlijk al. Dit meubel zonder pootjes heeft een relatie tot je televisie. Ook al zou je die niet staand op het meubel laten rusten, maar erboven aan de muur hangen. Overigens hang je ook het tv-meubel op, anders was het niet ‘zwevend’. Het interessante van een tv-meubel en een breedbeeldtelevisie is dat je twee grote vormen combineert: de grote liggende rechthoek van de televisie en daaronder, als een brede streep, de langgerekte rechthoek van een zwevend tv meubel

Staand of zwevend tv meubel?

Voor je overgaat tot aankoop van een zwevend tv meubel, moet je je eerst even afvragen of een staand model (op pootjes, dus) niet beter is in jouw situatie. Een zwevend meubel moet je namelijk waterpas aan de muur monteren. Wel even een klusje maar niet heel moeilijk werk. Je hebt een goede boormachine nodig en een waterpas, dan kom je al een heel eind. Mocht je echter om de paar maand je hele interieur steeds ‘verbouwen’, bijvoorbeeld omdat je een andere interieurstijl gaat aanhangen, dan kan het best zijn dat je tv-meubel ook naar een andere wand moet verdwijnen. Dat betekent dus demontagewerk en vervolgens opnieuw monteren. In de buurt van een tv dwalen nogal veel kabels rond. Bij een zwevend tv-meubel kun je die iets minder makkelijk verstoppen dan bij een staand meubel. Je ziet namelijk de vloer doorlopen. 

Voordelen volop

Een zwevend tv-meubel heeft wel veel voordelen boven een staand model. Vooral als je niet een herensalon van een kamer hebt. In een relatief kleine woonruimte doet een zwevend tv meubel je vloer groter ogen omdat je die blijft zien, ook onder het meubel. Dat dweilt en stofzuigt ook gemakkelijker. Bovendien geeft een zwevend meubel je huis een moderne touch. Je bent ook niet helemaal afhankelijk van een smalle of juist brede wand waar je je tv wilt plaatsen. Want een zwevend meubel kun je in diverse breedtes kopen, van ca. 1.20 m tot meer dan 3 m. Een zwevend meubel kun je ook zo hoog of laag hangen als je wilt, zo kun je ook spelen met de hoogte van de tv. Aangeraden wordt om die vrij laag aan de wand te hangen, maar sommige mensen zien ‘m toch liever ietsje hoger aan de muur.

Kies een zwevend tv meubel in je eigen stijl

Het mooiste is het om een zwevend tv-meubel te kiezen die past bij jouw woonstijl. Is dat industrieel, Scandinavisch of klassiek? Bohémien, wellicht? Afhankelijk daarvan kies je de kleur en het materiaal van je hangende meubel. Zo gaat je meubel heel mooi harmoniëren bij de rest van je meubilair.

Alle rommeltjes strak weggewerkt

Er is ook nog de functionaliteit van zo’n meubel. In de strakke kast kun je namelijk heel veel elektronica en andere zaken kwijt die bij je tv horen. Denk aan audio-apparatuur, afstandsbedieningen, allerlei kabels en dvd’s. Al die zaken bij elkaar doen heel rommelig aan, maar niet als je ze achter de kleppen van de kast hebt verborgen. Op het zwevend tv meubel en aan weerszijden van de tv is dan ruimte om je mooiste artefacts te zetten en ze zo schitterend te etaleren.