Zoals mooi en luxe wonen is bedoeld
Wanneer gebruik maken van een pocketvering matrassen?
Wanneer gebruik maken van een pocketvering matrassen?

Wanneer gebruik maken van een pocketvering matrassen?

De pocketvering matras is één van de meest populaire matrassen! In tegenstelling tot de traditionele, open spiraalmatras beweegt de pocketvering matras niet als geheel. Hierdoor biedt de pocketvering matras een hoge mate van ondersteuning in vergelijking tot andere matrassen. De pocketvering matras is gemaakt van afzonderlijke pocketveren die ieder is ingesloten in een aparte, stoffen zak. De pocketveren reageren afzonderlijk op de druk die op dat stukje van de matras wordt uitgeoefend. Hierom zijn de pocketvering matrassen de ideale matras die zich aan het individu aanpast en helpt bij het voorkomen en verminderen van rugklachten. In dit artikel lees je alles over de pocketvering matras, hoe deze werkt en wat de voordelen er van zijn.

Voor wie is een pocketvering matras geschikt?

Omdat de aparte pocketveren zich goed aan het lichaam van de individu kunnen aanpassen, zijn pocketvering matrassen vooral geschikt voor stellen die verschillen in gewicht of personen die ‘s nachts veel bewegen in de slaap. Het verschil in gewicht en de bewegingen worden goed opgevangen door de matras omdat de druk gelijkmatig verdeeld blijft.

Hoe werkt de pocketvering matras?

Door de pocketveren die afzonderlijk van elkaar werken, wordt het lichaamsgewicht individueel ondersteund. Daarbij is de spanning over de hele matras gelijkmatig verdeeld en blijft de matras overal stevig. Bij veel andere soorten matrassen is dit niet het geval, waar het lichaamsgewicht juist over het oppervlak van de matras wordt verspreid. Omdat het matras zo stevig blijft en het lichaam goed ondersteund wordt, is de kans op drukpunten klein. Hierdoor wordt de kwaliteit van de nachtrust sterk verbeterd.

Hoeveel pocketveren moet je matras hebben?

Een grotere dichtheid van pocketveren zal het lichaam beter ondersteunen en de matras zal een betere respons bieden op bewegingen tijdens de slaap. Let er echter op dat het aantal pocketveren niet de enige factor is die de mate van ondersteuning bepaalt. De comfortlagen van de matras dragen ook bij aan het algehele comfortniveau van de matras.

Wordt een pocketvering matras aangeraden bij rugproblemen?

Een pocketvering matras kan rugklachten voorkomen en verminderen. Elke pocketvering reageert afzonderlijk op het lichaamsgewicht en geeft veel ondersteuning in vergelijking tot traditionele matrassen. Deze ondersteuning kan het lichaam helpen met de juiste uitlijning van de wervelkolom. Hou er daarbij rekening dat ook de mate van stevigheid van de matras en de comfortlagen invloed hebben op je rug. Een orthopedische matras is altijd de beste keuze voor personen met rugproblemen en geeft je de beste rug zorg.