Zoals mooi en luxe wonen is bedoeld
Voordelen van het gebruik van beton voor jouw sanitair
Voordelen van het gebruik van beton voor jouw sanitair

Voordelen van het gebruik van beton voor jouw sanitair

Bescherming, zoals we hierboven al zeiden, zijn betonnen vloeren ondoordringbaar voor water. Dit betekent dat jouw sanitair (of een luxe uiterlijk voor jouw wellness) niet wordt blootgesteld aan waterschade. Als jouw sanitair wordt blootgesteld aan een lekkend dak, een defecte dompelpomp of een andere bron van waterschade, zal een waterdichte betonvloer jouw leidingen beschermen tegen waterschade. Ze zijn relatief goedkoop en kunnen tientallen jaren meegaan. Betonvloeren vereisen ook geen speciale zorg en weinig onderhoud. Geluidloos, betonvloeren zijn erg stil in vergelijking met andere vloeren. Dit betekent dat jouw huis veel comfortabeler is om in te wonen.

Nadelen van het gebruik van beton voor jouw sanitair

Zwaarder dan andere vloeren, betonnen vloeren zijn erg zwaar. Dit betekent dat ze extra ondersteuning nodig hebben bij de installatie. Duur, beton is een van de duurste soorten vloeren. Moeilijk te installeren (check beton cire badkamer), de meeste huiseigenaren weten niet hoe ze een vloer moeten installeren. Dit betekent dat het veel tijd en moeite kost om een betonnen vloer te installeren. Lagere kwaliteit afwerking, betonvloeren zijn zeer duurzaam. Ze zijn echter meestal niet afgewerkt wanneer ze op de bouwplaats worden geleverd. Dit betekent dat de afwerking minder goed is dan bij andere soorten vloeren.

Een waterdichte oplossing kiezen

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen wanneer je een betonnen vloer voor jouw sanitair kiest, is deze waterdicht maken. Er zijn een aantal verschillende manieren om een  beton cire vloer met beton cire kleuren waterdicht te maken, waaronder het gebruik van een epoxy kit of een vloeibare waterdichting oplossing. Indien mogelijk, moet je de oplossing testen op een onopvallend deel van de vloer om ervoor te zorgen dat het niet jouw leidingen beschadigen alvorens het toe te passen op de gehele vloer. Dit zal ervoor zorgen dat jouw vloer niet wordt beschadigd en de druk van het water kan weerstaan.