Zoals mooi en luxe wonen is bedoeld
Slimme gordijnen
Slimme gordijnen

Slimme gordijnen

In onze moderne wereld wordt het minder arbeidsintensief om je eigen huis te runnen. Op een gegeven moment waren gewone klusjes de afwas doen, je kleren wassen (op een gegeven moment met de hand! in een rivier!), de vloeren stofzuigen en nog veel meer. Naarmate de technologie echter is geëvolueerd en een “smart home” wenselijker is, wordt de lijst met huishoudelijke activiteiten waarvoor uw fysieke input vereist is, kleiner. En het is tijd om het openen en sluiten van uw jaloezieën aan die lijst toe te voegen door slimme jaloezieën aan uw huis toe te voegen.

Slimme huizen, die vol staan ​​met op internet aangesloten apparaten die op afstand kunnen worden bestuurd en taken on-demand of op geplande tijden kunnen uitvoeren, zijn nu de norm. Van een robotstofzuiger tot je verwarmingssysteem, als je het niet kunt bedienen met een afstandsbediening of je smartphone, blijf je achter. Nu de lijst met slimme apparaten voor in huis uw zonwering bevat, vraagt ​​u zich misschien af: wat zijn de beste slimme jaloezieën om in uw huis te installeren?

Slimme jaloezieën hebben, net als normale jaloezieën, een aantal handige functies. Naast het binnen- of buitensluiten van licht, kunnen ze met één druk op de knop warmteverlies voorkomen, UV-stralen blokkeren en privacy bieden van de buitenwereld. Voeg slimme technologie toe en uw zonwering gaat open en dicht wanneer u dat vraagt ​​of, in sommige gevallen, wanneer de temperatuur in uw huis buiten een gewenst bereik valt.

Er komt veel kijken bij het investeren in uw eerste set slimme zonwering. Lees verder en we zullen alles opsplitsen wat u moet weten en waaraan u moet denken voordat u dit soort aankoop doet.

Compatibiliteit met slimme apparaten


Er zijn over het algemeen twee soorten slimme jaloezieën. De eerste zijn gemotoriseerde jaloezieën die kunnen worden bediend door een smartphone-app of je slimme thuisluidspreker, zoals Google Home of Amazon Alexa. Deze jaloezieën maken verbinding met je wifi en communiceren met je apparaten via internet, zodat je ze kunt bedienen met het geluid van je stem of een afstandsbediening. Deze apparaten hebben soms ook speciale functionaliteiten, zoals het sluiten van de zonwering als de temperatuur in huis een bepaald niveau bereikt of het openen ervan als je dicht bij huis bent.

Het tweede type slimme jaloezieën is ook gemotoriseerd, maar kan alleen worden bediend via een afstandsbediening. Soms is de afstandsbediening spraakgestuurd en vaak hebben deze jaloezieën een timerfunctie, waardoor u de jaloezieën meerdere keren per dag automatisch kunt openen en sluiten. Hoewel jaloezieën met afstandsbediening niet kunnen worden bediend door Alexa of Google Home, zijn ze vrij eenvoudig om te zetten met behulp van slimme stekkers of slimme schakelaars. Ze zijn ook vaak goedkoper dan blinds die volledig geschikt zijn voor slimme apparaten.