Zoals mooi en luxe wonen is bedoeld
Roljaloezieën: Bepaal zelf de lichtinval
Roljaloezieën: Bepaal zelf de lichtinval

Roljaloezieën: Bepaal zelf de lichtinval

Heb jij al eens gehoord van roljaloezieën? Het is een goede manier om jouw ruimte van meer sfeer te voorzien. Echter is het ook een vorm van raamdecoratie die je nog niet heel vaak in woningen tegenkomt. Dit komt mede doordat men er niet voldoende kennis over heeft. Als je overweegt om deze jaloezieën aan te schaffen, moet je bekijken welke professional jou hierbij kan helpen. Raamdecoratieshop is een goed voorbeeld van een professional met veel opties. Alleen wat is er allemaal mogelijk met deze jaloezieën? Onderstaande informatie geeft jou het antwoord voor jouw aankoop. 

Roljaloezieën uit meerdere stoffen opgebouwd 

Roljaloezieën zijn een combinatie tussen rolgordijnen en jaloezieën. Alleen zijn ze dan net op een andere manier opgebouwd. Het bestaat namelijk uit twee stoffen, waarvan eentje een dichte stof is en de andere een vitrage stof. Deze stoffen zijn in horizontale banen geplaatst, waarbij de stoffen over elkaar heen bewegen wanneer jij ze in een andere stand zet. De bediening gebeurt net als bij rolgordijnen door middel van een ketting aan de zijkant. Hiermee zorg je ervoor dat je jouw ruimte volledig gaat verduisteren of nog deels licht binnen gaat laten in de ruimte of de woning. 

De bediening verder uitgelegd 

De bediening van de roljaloezieën is heel eenvoudig. Wanneer je de ketting beweegt, zal de roljaloezie automatisch meebewegen. Van hieruit heb je drie standen beschikbaar. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om hem open te laten, waarbij de banen allemaal zichtbaar zijn en al het licht binnenkomt. Ook kun je kiezen voor de half open stand. Hiermee is slechts een kwart van de vitrage zichtbaar en komt er beperkt licht binnen. Als laatste kun je voor de dichte stand gaan. Hiermee is de gehele ruimte donker en kun je sfeer creëren door middel van lampen. 

Verschillende kleuren voor een goede uitstraling 

Het is belangrijk dat je voor de aanschaf van roljaloezieën gaat bekijken wat je allemaal nodig hebt. Zo moet de kleur bijvoorbeeld bij het interieur gaan passen. Hiervoor kun je kijken naar een van de standaardkleuren. Deze kleuren houden het rustig in huis. Echter kun je ook voor accenten gaan, waarbij andere kleuren worden gebruikt. Zo maak je jouw huis helemaal eigen, zonder dat je voor grote aankopen hoeft te gaan. Met slechts een enkele aankoop heb je immers al een andere uitstraling aan de ruimte gegeven. Zet jouw wensen daarom altijd op een rij. 

Ga voor een oplossing op maat 

Uiteindelijk moeten de roljaloezieën ook aangepast worden aan de maten van de ramen. Veel huizen zijn voorzien van standaard afmetingen. Echter zijn er ook veel ramen die een afwijkende maat hebben. In dit geval is het verstandig dat je contact opneemt met een professional om de mogelijkheden te bespreken. De op maat gemaakte jaloezieën kunnen jou dan namelijk gaan helpen en geven jou nog meer gemakken. Voor iedere woning zijn er oplossingen beschikbaar bij HEWO Raamdecoratieshop.nl en je kunt altijd profiteren van de kwaliteit die geleverd wordt. Zorg er daarom voor dat je voor het beste gaat.