Zoals mooi en luxe wonen is bedoeld
Een echte man cave
Een echte man cave

Een echte man cave

Mannen hebben altijd een plek nodig gehad die ze hun eigen plek konden noemen. Toen ik een kind was, hingen de mannen altijd in de garage. In de garage stond altijd een koelkast vol bier (het maakte niet uit welke van het huis van mijn buren het was, er was altijd een koelkast vol bier) en vaak was er een tv-toestel vergezeld van een motorfiets of misschien een klassieke auto. Vroeger noemden we het gewoon een garage, tegenwoordig wordt het gewoonlijk een Man Cave genoemd.

De tijden zijn niet veel veranderd; mannen hebben nog steeds een plek nodig die ze hun eigen kunnen noemen. Een plek om even weg te zijn van “al het andere”. De eerste keer dat ik hoorde van een “Man Cave” was waarschijnlijk ongeveer een jaar geleden. Ik was bij mijn vriend thuis om hem te helpen een aanbouw op zijn huis te bouwen. Hij legde me uit dat hij een Man Cave voor zichzelf ging bouwen. Ik had geen idee waar hij het over had; Ik stelde me een soort tunnel of kuil voor die hij zou gaan graven. Hij legde verder uit hoe hij een garage voor vier auto’s ging bouwen met een speelkamer erboven; het zou gescheiden zijn van het huis. Naast de speelkamer zou hij een heel appartement bouwen voor zijn vrienden. Toegegeven, mijn vriend heeft meer geld dan hij weet wat hij ermee moet doen, maar dat is zijn voorrecht, denk ik.

Wat kan je allemaal neerzetten in je man cave? Denk eens aan een originele fruitautomaat of een blackjack tafel.

Een mannenhol is jouw ruimte, een plek waar niemand je iets kan afnemen. Of dat nu de kelder is of de ruimte boven de garage, het is belangrijk dat je een plek hebt waar je je helemaal op je gemak voelt en de leiding hebt over alle inrichting, apparaten en speelgoed. Natuurlijk is de manier waarop je je mancave inricht en inricht geheel persoonlijke voorkeur. Het doel van dit? Je mancave is een plek waar je even weg kunt, een plek om met je vrienden te voetballen of naar het volgende pay-per-view-gevecht te kijken.

Typisch het middelpunt van elke mannengrot zal zeker de televisie zijn. Mijn oom had bijvoorbeeld een apart magazijn dat hij “Toys” noemde, hij ging zelfs zover dat hij een neonreclame voor de buitenkant van het gebouw ontwierp met de tekst “Toys”. In zijn mannenhol, een projectie-tv van waaruit hij een beeld van minstens 80 inch zou uitzenden op de grote magazijnmuur, waar we van tijd tot tijd NASCAR-races, boksevenementen en films zouden kijken. Of natuurlijk games op je mooie tv. Elke mannengrot is gewoon niet compleet zonder dat indrukwekkende televisietoestel. Natuurlijk heb je een minimum aan kabel of misschien zelfs een schotelantenne nodig, samen met het geluidssysteem om die indrukwekkende televisie te begeleiden.

Meubels voor je mancave? Dit is iets waarvan ik nooit dacht dat het zo belangrijk was; we hadden echter altijd emmers om op te zitten, een oude kappersstoel bijvoorbeeld en in het geval van de mannengrot van mijn oom was een tribune vergezeld van een bank die hij had gemaakt van de achterkant van een Cadillac Coupe DeVille uit 1964. Richt je geld op wat belangrijk is, dat is naar mijn mening zeker het speelgoed. Het maakt je vrienden niet uit of ze op de tribune zitten of in een emmer, zolang je maar de meest moderne tv hebt met surround sound en een plek waar ze zich prettig voelen. Als u zich nu het meest op uw gemak voelt door chique meubelen, wilt u zich misschien concentreren op het kopen van een mooie leren bankstel. Dat is waarschijnlijk het leukste aan het hebben van je eigen mancave; het is allemaal aan jou!

De laatste twee belangrijke elementen voor je mancave… Zorg ervoor dat je de tijd neemt om je mancave te versieren om jou te weerspiegelen. Dit kan eenvoudigweg het gebruik van de rommel zijn die u in uw kruipruimte of zolder heeft. Het huis van mijn oom had klassieke auto’s, motorfietsen, flipperkasten, een hogedrukreiniger om de auto’s schoon te maken en hij had zelfs een zandstraalmachine. Hoe dan ook, zorg ervoor dat je een beetje van “jezelf” in je mannenhol stopt. Zorg er vervolgens voor dat u de plaats afsluit! Vergeet het slot niet. Dit is een plek waar je naartoe wilt om met rust gelaten te worden zonder enige afleiding. Dit is een heiligdom, een plek waar je een man kunt zijn en er niet voor in de problemen komt. Wetende dat je een plek hebt om naar toe te gaan, een plek waar je niet uit getrapt kunt worden, een plek die van jou is en alleen van jou. Lees hier meer