Zoals mooi en luxe wonen is bedoeld
De juiste plinten bestellen voor je vloer
De juiste plinten bestellen voor je vloer

De juiste plinten bestellen voor je vloer

De sfeer in huis wordt voor een groot deel bepaald door de vloer, waarbij de juiste plinten bestellen belangrijk is. Met plinten werk je een vloer namelijk op nette manier af waardoor je interieur er strak uit blijft zien. Het kiezen van de juiste plinten is niet altijd even makkelijk, maar door rekening te houden met de zaken die cruciaal zijn maak je altijd de beste keuze. Ga door met lezen als je meer wilt weten over het bestellen van de juiste plinten voor je vloer.

De juiste soort plinten bestellen

Ga je plinten bestellen, dan dien je eerst te letten op een drietal zaken zodat je kunt bepalen wat je precies moet kopen. Het gaat om de soort plinten die je kiest, de dikte en de hoogte van de plint en de kleur van de plint. Er zijn verschillende soorten plinten verkrijgbaar op de markt, waarbij elke soort plint beschikt over een eigen prijskaartje, eigenschappen en kenmerken. De meest populaire soorten plinten zijn sierplinten, waal plinten, kraalplinten, luxe plinten, gladde plinten, overzetplinten en monumenten plinten.

Let op de hoogte en de dikte

Naast de soort plint ga je ook moeten bepalen wat de hoogte en de dikte moet zijn van de plinten. Wil je plinten bestellen, dan kan je voor een gemiddeld huishouden rekenen op een ideale hoogte die ligt tussen de 9 en 12 centimeter. Hier geldt echter wel dat hoe hoger het plafond in de ruimte is, des te hoger de plinten. Verder speelt ook de stijl van je interieur een grote rol bij de hoogtebepaling van de plinten. Als het gaat om de dikte van de plinten, dan ga je eerst de ruimte moeten meten tussen de muur en de vloer. Vergeet tevens niet dat iets dikkere plinten bestellen een verstandige manier is om het krimp verlies tijdens de wintermaanden tegen te gaan.

Een geschikte kleur kiezen

Je gaat vervolgens de kleur kiezen van zodra je gaat plinten bestellen. Er zijn verschillende soorten kleuren waar je uit kunt kiezen, zowel met een hoogglans afwerking, een matte afwerking en dergelijke. Door de juiste kleuren te kiezen kun je bepaalde sfeer effecten creëren in huis. 

Hou rekening met je woonstijl

Wil je plinten bestellen, dan dien je ook rekening te houden met de woonstijl in huis. De ene plint brengt een moderne en strakke look met zich, terwijl je met andere soort plinten een romantisch en knus effect kunt creëren. Daarnaast kan je door voor de juiste plinten te kiezen ook zorgen voor een authentieke, een sierlijke, een klassieke of een robuuste stijl in je woning.

Heb je advies nodig?

Ga je binnenkort nieuwe plinten bestellen en weet je niet zeker of je wel de juiste keuze maakt? Dan is het slim om de plinten eerst te gaan bekijken in het echt bij de showroom van plinten verkopers, maar je kunt er ook voor kiezen om een ervaren deskundige in te schakelen die je van professioneel advies kan voorzien over de meest geschikte keuzes voor je situatie.