Zoals mooi en luxe wonen is bedoeld
Tips om een speeltoestel met schommel op een veilige manier te gebruiken
Tips om een speeltoestel met schommel op een veilige manier te gebruiken

Tips om een speeltoestel met schommel op een veilige manier te gebruiken

Wie kent het niet uit zijn of haar jeugd: schommelen. Een speeltoestel met schommel is voor kinderen hartstikke leuk en ze kunnen zich er uren mee vermaken. Maar een schommel plaatsen in je tuin gaat niet zomaar, en je moet zeker aan een aantal dingen denken. Met name de veiligheid bij schommels is enorm belangrijk en mag je niet onderschatten. Een aantal tips om rekening mee te houden als je besluit een speeltoestel met schommel in je tuin te zetten. Of bekijk hier veel voorbeelden.

Laat de schommel verankeren

Groeien je kinderen op dan gaan ze met de schommel steeds harder schommelen. Dat gaat op een gegeven moment verkeerd en de schommel kan los van de grond komen. Daarom is het aan te raden om de schommel te laten verankeren. Zo staat het speeltoestel vast en letterlijk aan de grond genageld. Er zijn op internet genoeg grondankers te vinden die je schommel kunnen verankeren. Zet de grondankers vast aan de buitenkant van de palen waarmee je voorkomt dat kinderen op de ankers vallen. Ook blijven ze er dan niet achter hangen tijdens het schommelen.

Zelf je speeltoestel met schommel bouwen?

Ben je een handige klusjesman dan kun je besluiten om het speeltoestel zelf te gaan bouwen. Een tip is om dit niet te onderschatten en er goed aandacht aan te besteden. Het bouwen van een schommel mag dan niet zo ingewikkeld klinken, er komen tijdens het schommelen veel krachten bij kijken. Besluit je een schommel zelf te gaan bouwen dan is het aan te raden om een bouwtekening te gebruiken. Let daarnaast goed op de materialen die je gaat gebruiken waardoor je de schommel jaren buiten kunt laten staan. Gebruik beslag wat niet snel roest en een touw wat niet snel kapot gaat door het Nederlands weer.

Houd je kinderen altijd in de gaten

Houd je kinderen in de gaten tijdens het schommelen. Dat geldt zeker als ze nog heel jong zijn. Met name kleine kinderen begrijpen nog niet dat een schommel terug kan komen en daardoor kunnen er al snel ongelukken gebeuren. Zo kan het gebeuren dat je peuter voor of achter de schommel loopt en geraakt wordt door iemand die aan het schommelen is. Zijn je kinderen wat ouder dan moet je duidelijk afspraken maken over het schommelen. Trek een lijn en geef aan dat je kinderen tijdens het schommelen daar niet mogen lopen.