Zoals mooi en luxe wonen is bedoeld
De redenen om te investeren in moestuintafels
De redenen om te investeren in moestuintafels

De redenen om te investeren in moestuintafels

Als je thuis geen grote tuin hebt en toch je eigen groente en fruit wilt telen, dan is het slim om te kijken naar de mogelijkheden van moestuintafels. Een moes tafel is gemakkelijk te gebruiken, ze zien er stijlvol uit en ze zijn zeer handig. Ga verder met het lezen van de onderstaande tekst als je wilt weten wat de redenen zijn om te investeren in een moestuintafel.

Moestuintafels zijn gemakkelijk verplaatsbaar

Moestuintafels kan je gemakkelijk verplaatsen van de ene plek naar de andere. Wil je de moestuintafel in de winter binnen in huis plaatsen om zaden of plantjes te kweken? Dat is geen probleem, de bak is namelijk gemakkelijk te tillen dankzij het lichte gewicht. Daar komt nog bij dat de bakken van een moestuintafel voorzien zijn van gaten onderin zodat overtollig regenwater gemakkelijk af wordt gevoerd. De bakken van een moestuintafel zweven als het ware boven de grond terwijl je bij grotere moestuintafels vaak ook een grote legplank kunt plaatsen voor efficiënt gebruik van de ruimte.

Ze kunnen overal neergezet worden

Een moestuintafel kan vrijwel overal neer worden gezet. Je kunt ze op elkaar stapelen voor extra ruimte. En als je de moestuintafel wilt opbergen, of als je de moestuintafel van plek wilt veranderen, dan kan de tafel overal terecht. Denk zo aan de tuin, op het terras, op een dakterras, op een balkon, in een kas of een serre. Moestuintafels zijn ook een leuke toevoeging in verzorgingshuizen, scholen, speelplaatsen en nog veel meer.

Deze tuintafels zijn voor vrijwel alle soorten planten geschikt

Moestuintafels zijn geschikt voor alle soorten planten, en daarbij ook voor fruit, groenten, kruiden en bloemen. Je kunt deze gebruiken voor wisselteelt en op deze manier unieke combinaties creëren waardoor je lekker fruit en groente teelt. Daar komt nog bij dat je met een moestuintafel de grondsamenstelling kunt aanpassen per bak. Je kunt in de bakken zelf ook de planten of het fruit onderling verplaatsen van indeling. En daarnaast kun je de teeltomstandigheden zodanig beïnvloeden dat elke plant of vrucht precies krijgt wat nodig is.

Je planten zitten veiliger

Je planten zitten vele malen veiliger als je moestuintafels gebruikt voor het telen. Je gaat namelijk amper last hebben van zaken zoals ongedierte waaronder mieren, mollen, slakken en andere dieren zoals katten of konijnen. Daarnaast gaan je planten niet verzuipen na een hevige regenval en heb je minder last van onkruid. Je kunt ten slotte de moestuintafel jaarlijks zelf met verse compost aanvullen voor een optimale oogst.

Moestuintafels zijn stijlvol en gaan lang mee

Een kwalitatief goede moestuintafel gaat jarenlang mee. Daarnaast kan deze er stoer uitzien dankzij het stijlvolle design. Hij kan daardoor een echte verrijking vormen voor je tuin, je terras of je balkon en je hebt er veel plezier van.

Geen last meer van je rug

Door met moestuintafels te werken hoef je niet langer te bukken voor het verzorgen van al je planten en is het ook niet noodzakelijk om op je knieën te gaan. De tafel is hoog en daardoor kun je namelijk op staande voet blijven om te kweken, zaaien of stekken en zo klachten aan je rug of aan je knie tijdens het tuinieren voorkomen.