Zoals mooi en luxe wonen is bedoeld
3 tips voor als de Japanse duizendknoop je tuin overneemt
3 tips voor als de Japanse duizendknoop je tuin overneemt

3 tips voor als de Japanse duizendknoop je tuin overneemt

De Japanse duizendknoop is een invasieve exotische plant die heel wat jaren geleden is overgekomen uit Azië. Wanneer de plant zich ergens vestigt, dan is het erg lastig om er weer vanaf te komen. Hierdoor wordt de plant in Nederland tegenwoordig meer als een last gezien dan als een mooie plant. In dit artikel geef ik je drie tips als de Japanse duizendknoop je tuin overneemt en je hem wilt verwijderen.  

Zo snel mogelijk verwijderen

Wanneer je de Japanse duizendknoop in je tuin hebt groeien en deze niet mooi vindt, dan is het van groot belang dat je deze zo snel mogelijk verwijdert. Dit om te voorkomen dat de plant verder uitgroeit en je hele tuin er binnen de kortste keren onder zit. Dan zul je nog meer moeten verwijderen en is er geen begin meer aan. De Japanse duizendknoop verwijderen is een hele klus, maar de plant zal niet vanzelf verdwijnen. Het verwijderen van de plant kun je het beste met de hand doen en niet machinaal. 

Gooi het afval op de juiste manier weg

Het afval van de Japanse duizendknoop dient op een bepaalde manier te worden vernietigd, anders blijft het terugkomen. Gooi dus nooit het afval van de plant in de groene container, op een composthoop of op een andere plek in de natuur. Hier kan de plant zich namelijk snel door verspreiden en zo worden er weer nieuwe haarden gecreëerd. De grijze container kan wel gebruikt worden om het afval in te deponeren. Hierdoor wordt het op een speciale plek verwijdert en krijgt het geen kans meer om zichzelf te verspreiden. Zorg dat je al het afval uit de tuin haalt. Zelfs het kleinste sprietje kan uitgroeien tot een compleet nieuwe invasie.

Hou het bij tot de plant helemaal weg is

Als je eenmaal begint aan het verwijderen van de plant, dan is het erg belangrijk dat je het doorzettingsvermogen hebt om de plant helemaal te verwijderen. Verwijder je namelijk maar een deel, dan groeit hij daarna nog sneller weer terug. Het beste is om de plant te blijven afknippen en de wortels rustig te verwijderen (zodat ze niet afbreken). Dit neemt aardig wat tijd in beslag, maar zal uiteindelijk zeker de moeite waard zijn. Als de plant namelijk écht weg is, dan kun je weer genieten van een fijne tuin zonder de hele tijd tegen die vervelende plant aan te kijken.